Vijvertour
 
Ook dit jaar was de vijvertour weer een geslaagde dag. We hebben vandaag 5 vijvers bezocht en veel uiteenlopende vijvers en filtersystemen gezien.
Onder het genot van vers gebakken cake met koffie en thee hebben we de eerste vijver bewonderd met daarbij een fantastisch gebouwd filtersysteem. We waanden ons hier letterlijk in een park met prachtige plekjes waar je kon zitten. 3 kwartier was eigenlijk tekort om zoveel moois te bekijken.
De reis ging weer verder om vervolgens een mooie, strakke vijver te bekijken. Het water prachtig helder met behulp van een ultrabead. De vissen hadden onlangs gepaaid en het nageslacht liet zich bewonderen. Een superplek om vanuit de tuin en het huis de vijver en vissen te bewonderen
Daarna ging de reis verder naar een prachtige natuurvijver in een eveneens supermooie grote tuin. Hier is onlangs de Nexus 320 geplaatst en het effect is nu al heel goed zichtbaar. Het is een genot om hier aan de waterkant te mogen zitten. Op ieder adres verzorgde men eten en drinken en na heerlijk soep te hebben gegeten konden we voldaan naar de 4de lokatie.
Een vijver die onlangs is gebouwd maar supermooi is afgewerkt. De nexus 220 met automatisch spoelsysteem begint al goed zijn werk te doen. De (jonge) vissen zijn uitgezocht en hebben nu de ruimte om uit te groeien tot mooie volwassen vissen. Over een paar jaar komen we zeker nog een keer terug om te kijken.
Als laatste een vijver die vorig jaar gebouwd is. Ook hier draait de nexus 220 erg lekker te samen met de Bio UV 30. Heerlijk om naar te kijken. De vissen heerlijk tam en wilden graag uit je hand komen eten. Daar is het heerlijk vertoeven en vanuit de veranda heb je prachtig zicht op de vijver.
 
De weersgoden waren ons goed gezind zodat we bij Koja Koi met z’n allen konden genieten van een heerlijke BBQ geregeld door de keurslager Sam Rood, eveneens groot koiliefhebber
 
Koja Koi bedankt alle deelnemers en alle mensen van vorig jaar die zo enthousiast waren dat ze dit jaar graag mee wilden voor deze mooie en leerzame dag
We hopen volgend jaar wederom zo’n gezellige dag te organiseren. 
 
Vijvers
 
 
 

 
 
 
 
 
BBQ